Navigatie

Hoe moet je Smudgen?

 

Smudgen is een ritueel of een heilige ceremonie voor het reinigen van het veld dat om de mens, dier en in ruimtes hangt. Door de eeuwen heen en in verschillende culturen worden er rituelen uitgevoerd waar men kruiden of wierook gebruikt om te reinigen. Zo zijn er ook sporen van vergelijkbare tradities van onze eigen voorouders te vinden in het branden van wierook(kruiden)

De term Smudgen (beroken) is afkomstig van de Native American die salie, Sweetgrass of Heilig gras en andere kruiden verbrandden en met de vrijgekomen rook mensen, dieren, ruimtes, stenen en rituele voorwerpen energetisch reinigen. De heilige rook wordt meestal verspreid met een veer.  Men schrijft aan rook de eigenschap toe dat het de grenzen tussen de materiële, mentale, emotionele en spirituele manifestaties van schepping kan doordringen om deze brug tot stand te brengen gebruiken Native American ook vaak de Chanunpa.

© 2015 - 2019 De Levensboom - Olen / Access Bars - Healing - Cursussen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel