1e Chakra / Basischakra / Wortelchakra

Ik ben Chakra

 

Muladhara: Muladhara betekent wortel.

1e Chakra/ Basischakra/ Wortelchakra

Verbonden met:

 →1e aura laag of het etherische, of fysieke lichaam.

Bevind zich  +- tot 2cm van het ons lichaam.

Hier voelen we al de fysieke gewaarwordingen.

Kleur Rood:

Rood is de kleur van ons bloed, onze levenskracht. Stroomt deze kracht weg, dan raken we los van de banden die ons met de aarde verbinden.

Rood is ook de kleur van de liefde. De zon en het vuur, liefde en woede, vreugde en boosheid. Het is de kleur van actie, standvastigheid, doorzettingsvermogen, voortplanting en kracht.

Plaats:

De 1e chakra bevindt zich helemaal onderaan de ruggengraat tussen de anus en de geslachtsdelen  en vormt de fundering van het gehele chakra systeem.

Omschrijving:

Onze basischakra zorgt ervoor dat we stevig met onze voeten op de grond blijven staan. De wortelchakra helpt je gronden. Rood staat voor ons basisstation waaruit we starten. Als de basis goed is, geeft dat een gevoel van veiligheid, bescherming en dit zorgt voor vertrouwen. Bij je geboorte voel je je veilig en beschermt als de familiebanden stevig zijn en jij de kans krijgt je goed te wortelen. Als je deze kans niet hebt, kan je start in dit leven moeizaam zijn en ontstaat er een wankel evenwicht, je voelt je in de steek gelaten en onveilig. Het is de toegangspoort tot het vrouwelijke, met lichtgevende filamenten die zich langs onze benen neerwaarts uitstrekken tot in de biosfeer. Zoals een hoofdwortel die in het vocht, in de rijke plaatsen van Moederaarde reikt, zo ook voorziet de eerste chakra ons van noodzakelijke voedingsstoffen. Wanneer wij losgekoppeld worden van de Aarde, gaan wij onze levenskrachten uit de oppervlakte halen. Zo worden wij als bomen met ondiepe, wijdverbreide wortels die hen bij stormweer niet meer staande kunnen houden. We verliezen onze stabiliteit, onze fundering en onze veiligheid.

Wanneer de eerste chakra wordt losgekoppeld van de vrouwelijke Aarde, voelen wij ons verweesd en moederloos. Mannelijke principes gaan de overhand nemen en we proberen onze veiligheid in materiële zaken te vinden. Individualiteit gaat relaties overheersen en egoïstische motieven winnen het van onze familiale, sociale en globale verantwoordelijkheden. Hoe verder we van de aarde gescheiden worden, hoe vijandiger we tegenover het vrouwelijke komen te staan. De aandrijvingen van de eerste chakra zijn primair en instinctief. We hebben onderdak nodig, we gaan op zoek naar voedsel, we proberen zelfs onder de moeilijkste omstandigheden te overleven. We planten ons voort. Deze motiveringen zijn allemaal fundamentele instincten. De vier instinctieve aandrijvingen angst, voeding, vechten en seks zijn gespiegeld in de agenda’s van de onderste twee chakra’s. Wanneer men alleen vanuit zijn eerste chakra  reageert, bevindt men zich in een status van primaire versmelting met de wereld. Men wordt volledig geabsorbeerd door de zintuigen en verbindt zich alleen met de materiële wereld. Men geloofd dat de wereld in de schuld bij hem staat en dat iedereen rond hem moet zien hoe bijzonder hij is. Hij wordt egocentrisch en narcistisch. Er zijn ook opmerkelijke positieve kenmerken van de eerste chakra. De  overlevingsinstincten ervan staan garant voor de voortzetting van een soort: ze drijven ons om een partner te zoek en kinderen te krijgen, zodat de mensheid het zelfs onder moeilijkste omstandigheden blijft volhouden.

 

                                                                                   

Voor info over een chakra, klik op onderstaand chakrasymbool:   

                            

 

 

Je kan je chakra's in balans laten brengen, door:

 

             

                               

 

 

                             Een sessie aura en chakrahealing.                                                                           De cursus aura en chakrahaeling.       

 

                                                            

© 2015 - 2024 De Levensboom - Olen / Access Bars - Healing - Cursussen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel