2e Chakra / Sacraal chakra / Heiligbeen chakra

Ik Voel Chakra 

Svadhisthana: Svadhisthana betekent zoetheid.

2e chakra/ stuitbeen chakra/ sacraal chakra / heiligbeenchakra

Verbonden met:

→ 2e aura laag of het emotionele lichaam.

Bevind zich van+- 2cm tot +- 15 cm van ons lichaam.

Hier voelen we emoties van onszelf en van andere, U goed voelen, het verleden loslaten en het heden accepteren.

Kleur Oranje:

Oranje staat voor alle vloeistoffen in ons lichaam: bloed, lymfe, urine, seks, snot, tranen…

Plezierig stromen, daar nodigt de oranje kleur ons voor uit. Oranje is de kleur van de sensuele gevoelens, en een goed humeur. Het geeft je hart warmte, geeft kracht en vreugde bij je werk. Staat voor beweging en verandering.

Plaats:

Deze bevindt zich in de onderbuik, ongeveer vier vingers onder de navel. Hij wordt gekoppeld aan de nieren en het element water.

Omschrijving:

Hierin wordt de Aarde energie die wordt opgenomen via de eerste chakra verwerkt, en de emotionele energieën van het zenuwstelsel verteerd. Wanneer deze chakra goed werkt, kan hij negatieve emoties zoals kwaadheid en boosheid loodsen en als afval via de eerste chakra uitdrijven. Chronologisch gezien stemt deze chakra overeen met de leeftijd tussen acht en veertien jaar. Het verlangen naar een romantisch avontuur van de adolescent vindt zijn oorsprong in de schommelingen van activiteit in de tweede chakra. Deze chakra is erotisch, vervuld van begeerte en fantasie en drijft romantiek met een hoog adrenalinegehalte aan. De negatieve expressies van de tweede chakra zijn angst en boosheid. Disfunctionaliteit in deze chakra kan leiden tot verwarring van seks en liefde. De grote taak van de tweede chakra bestaat erin seks tot liefde om te zetten, romantiek tot intimiteit. Dit is geen gemakkelijke taak, omdat de negatieve drijfkracht van deze chakra nu net een nood is om anderen  te overheersen via geld, macht en seks.

 

 

Voor info over een chakra, klik op onderstaand chakrasymbool: 

                              

 

 

Je kan je chakra's in balans laten brengen, door:

 

         

                               Een sessie aura en chakrahealing.                                                                   De cursus aura en chakrahaeling.

 

© 2015 - 2024 De Levensboom - Olen / Access Bars - Healing - Cursussen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel