3e Chakra / Zonnevlecht / Plexus solarus

Ik Doe Chakra

Manipura: Manipura betekent schitterend juweel of met edelstenen gevuld.

3e chakra/ navel chakra/ zonnevlecht/ plexus solaris

Verbonden met:

→ 3e aura laag of het mentale, of ego lichaam.

Bevind zich +- 15cm tot 45 cm van ons lichaam.

Met deze mentale constructie, kunnen we onszelf motiveren of demotiveren (bang maken) we kunnen de gedachten van andere bewust of onbewust ervaren, omdat dit lichaam ze voor ons opvangt.

Kleur Geel:

De kleur geel vertegenwoordigt actie; laat zien wie je bent.

Geel is de kleur van de zon, uitbundig en creatief. Deze chakra heeft te maken met kracht, wil, drijfveer en onze emoties blijdschap en woede.

De zonnevlechtchakra is de verdeler van energie, een innerlijke zon. Via de zonnevlecht nemen we ook de uitstraling van anderen waar. Als deze chakra goed werkt ken je je plaats in het leven.

Plaats:

Onze derde chakra, bevind zich enkele centimeters boven de navel, in de maagstreek.

Omschrijving:

Deze chakra wordt geassocieerd met de pancreas. Deze klier fungeert als energiebankier van ons lichaam. De derde chakra is het krachtcentrum in het lichtgevend energiesysteem. De kracht ervan kan constructief worden gebruikt om onze idealen te manifesteren in de wereld. Wanneer deze kracht echter destructief wordt gebruikt, kan hij onze primaire natuur of ons libido onderdrukken. De vrouwelijke kracht van de eerste chakra en de primordiale seksuele energie van de tweede chakra  worden omgezet tot een fijne brandstof die de derde chakra gebruikt voor het realiseren van onze dromen. Wanneer wij de kracht van deze chakra wakker maken voelen wij onverschrokkenheid en een vastberadenheid die niet door ongeluk wordt afgeschrikt. Obstakels die zich op onze weg bevinden gaan verbrokkelen tot niets. De functie van derde chakra is het vertalen van visie in werkelijkheid. Het vuurelement dat hem regeert genereert de brandstof om dromen te realiseren.

 

 

 Voor info over een chakra, klik op onderstaand chakrasymbool:     

                       

 

 

Je kan je chakra's in balans laten brengen, door:

 

        

                           Een sessie aura en chakrahealing.                                                                                De cursus aura en chakrahaeling.

 

© 2015 - 2024 De Levensboom - Olen / Access Bars - Healing - Cursussen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel