5e Chakra / Keelchakra

Ik Spreek Chakra

Vishuddha:.       

5e chakra/ keelchakra/  

Verbonden met:

→ 5e aura laag of het etherisch-causale of communicatief lichaam.

Bevind zich +- 45 tot 60 cm van ons lichaam.

Via dit lichaam ervaren we ons zielsbewustzijn.

Hier verzamelen we al onze levenslessen, en de invloed die ze hebben in ons leven.

Kleur  Blauw in al zijn schakeringen:

De kleur blauw vertegenwoordigt het gebied van de keel, stem, schildklier, bij schildklieren en handelen. Het is het gebied bij uitstek waarmee je jezelf naar buiten brengt; wat in je leeft wil ook geuit worden. Slikken hoort ook bij dit gebied; wat slik je door of weg? Welke brok blijft steken en hoe vinden emoties hun weg naar buiten.

Blauw is de kleur van de communicatie en verkoeling van emoties en ontstekingen. De kleur blauw brengt innerlijke rust en kalmte en werkt ontspannend.

Plaats:

De vijfde chakra bevindt zich in de holte van de keel en beïnvloedt de werking van de schildklier, de thermostaat van het lichaam.

Omschrijving:

De vijfde chakra is ons geestelijk centrum, verantwoordelijk voor helderziendheid, helderhorendheid, heldervoelendheid en het vermogen om zonder woorden te communiceren. Een disfunctionele vijfde chakra kan resulteren in ongewenste geestelijke ervaringen. Slaapstoornissen zijn courant wanneer deze chakra uit zijn evenwicht is. Wanneer de vijfde chakra vrijgemaakt wordt, beginnen wij erkenning te krijgen in onze interessevelden en bereiken we meesterschap in het beroep dat we hebben gekozen. Deze chakra schenkt ons het vermogen om mogelijke toekomsten te visualiseren en op basis van onze visie te behandelen. Je stelt ja voor wie je kan worden en voelt de vrijheid van ontelbare mogelijkheden. Deze chakra stelt ons in staat naar binnen te kijken en ons bewust te worden van het hart. Een negatieve expressie van deze chakra is beneveling door de eigen kennis. Men luistert niet naar anderen tijdens een gesprek. Het laatste woord krijgen is belangrijker dan begrip. Het gevaar van de vijfde chakra is een neiging om spirituele inzichten om te zetten tot dogma (opvatting die niet te veranderen is).

 

 

Voor info over een chakra, klik op onderstaand chakrasymbool:     

                          

 

 

Je kan je chakra's in balans laten brengen door:

 

          

                                Een sessie aura en chakrahealing.                                                                       De cursus aura en chakrahaeling.

 

© 2015 - 2023 De Levensboom - Olen / Access Bars - Healing - Cursussen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel