Chakra's en hun Kleuren

 

   1e Chakra

Kleur Rood:

Rood is de kleur van ons bloed, onze levenskracht. Stroomt deze kracht weg, dan raken we los van de banden die ons met de aarde verbinden.

Rood is ook de kleur van de liefde. De zon en het vuur, liefde en woede, vreugde en boosheid. Het is de kleur van actie, standvastigheid, doorzettingsvermogen, voortplanting en kracht.

 

 

    

       2e Chakra

Kleur Oranje:

Oranje staat voor alle vloeistoffen in ons lichaam: bloed, lymfe, urine, seks, snot, tranen…

Plezierig stromen, daar nodigt de oranje kleur ons voor uit. Oranje is de kleur van de sensuele gevoelens, en een goed humeur. Het geeft je hart warmte, geeft kracht en vreugde bij je werk. Staat voor beweging en verandering.

 

 

    3e Chakra

Kleur Geel:

De kleur geel vertegenwoordigt actie; laat zien wie je bent.

Geel is de kleur van de zon, uitbundig en creatief. Deze chakra heeft te maken met kracht, wil, drijfveer en onze emoties blijdschap en woede.

De zonnevlechtchakra is de verdeler van energie, een innerlijke zon. Via de zonnevlecht nemen we ook de uitstraling van anderen waar. Als deze chakra goed werkt ken je je plaats in het leven.

 

 

     4e Chakra

Kleur Groen:

De groene kleur vertegenwoordigt ruimte, rust, vrijheid en beweging.

Het is de kleur van de natuur; alles wat groeit en bloeit, alles wat ontluikt en langzaam tevoorschijn komt. Groen brengt tevredenheid, evenwicht en vrede, het maakt je rustig, evenwichtig en ontspant.

 

 

     5e Chakra

Kleur  Blauw in al zijn schakeringen:

De kleur blauw vertegenwoordigt het gebied van de keel, stem, schildklier, bij schildklieren en handelen. Het is het gebied bij uitstek waarmee je jezelf naar buiten brengt; wat in je leeft wil ook geuit worden. Slikken hoort ook bij dit gebied; wat slik je door of weg?

Welke brok blijft steken en hoe vinden emoties hun weg naar buiten.

Blauw is de kleur van de communicatie en verkoeling van emoties en ontstekingen. De kleur blauw brengt innerlijke rust en kalmte en werkt ontspannend.

 

 

        6e Chakra

Kleur  Donkerblauw tot indigo:

Indigo is een kleur van het bewustzijn en hangt nauw samen met paranormale vermogens.

Indigo staat voor het derde oog op het voorhoofd en bevordert de intuïtie, het inzicht en werkt harmoniserend op de hypofyse. De voorhoofdschakra rijpt met de leeftijd en ervaring.

Voedt onze innerlijke helderheid en kracht. Is de kleur van de nacht en inzichten. Indigo is de kleur van de hemel waaronder je slaapt. Het is ook de kleur van mysterie en magie.

 

 

    7e Chakra

Kleur Paars, violet en wit:

De kleur paars vertegenwoordigt het gebied van onze kroon; het bovenste gedeelte van ons lichaam, hoofd.

In de magie staat paars voor, psychische ontwikkeling, intuïtie, wijsheid, kracht en onafhankelijkheid. Paars word veel gebruikt om in contact te komen met hogere dimensies.

 

Voor info over een chakra, klik op onderstaand chakrasymbool:                               

 

Chakra's en hun Kleuren

© 2015 - 2023 De Levensboom - Olen / Access Bars - Healing - Cursussen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel