Chakra's en hun Omschrijving / Betekenis

 

1e Chakra

Omschrijving:

Onze basischakra zorgt ervoor dat we stevig met onze voeten op de grond blijven staan. De wortelchakra helpt je gronden. Rood staat voor ons basisstation waaruit we starten. Als de basis goed is, geeft dat een gevoel van veiligheid, bescherming en dit zorgt voor vertrouwen. Bij je geboorte voel je je veilig en beschermt als de familiebanden stevig zijn en jij de kans krijgt je goed te wortelen. Als je deze kans niet hebt, kan je start in dit leven moeizaam zijn en ontstaat er een wankel evenwicht, je voelt je in de steek gelaten en onveilig. Het is de toegangspoort tot het vrouwelijke, met lichtgevende filamenten die zich langs onze benen neerwaarts uitstrekken tot in de biosfeer. Zoals een hoofdwortel die in het vocht, in de rijke plaatsen van Moederaarde reikt, zo ook voorziet de eerste chakra ons van noodzakelijke voedingsstoffen. Wanneer wij losgekoppeld worden van de Aarde, gaan wij onze levenskrachten uit de oppervlakte halen. Zo worden wij als bomen met ondiepe, wijdverbreide wortels die hen bij stormweer niet meer staande kunnen houden. We verliezen onze stabiliteit, onze fundering en onze veiligheid.

Wanneer de eerste chakra wordt losgekoppeld van de vrouwelijke Aarde, voelen wij ons verweesd en moederloos. Mannelijke principes gaan de overhand nemen en we proberen onze veiligheid in materiële zaken te vinden. Individualiteit gaat relaties overheersen en egoïstische motieven winnen het van onze familiale, sociale en globale verantwoordelijkheden. Hoe verder we van de aarde gescheiden worden, hoe vijandiger we tegenover het vrouwelijke komen te staan. De aandrijvingen van de eerste chakra zijn primair en instinctief. We hebben onderdak nodig, we gaan op zoek naar voedsel, we proberen zelfs onder de moeilijkste omstandigheden te overleven. We planten ons voort. Deze motiveringen zijn allemaal fundamentele instincten. De vier instinctieve aandrijvingen angst, voeding, vechten en seks zijn gespiegeld in de agenda’s van de onderste twee chakra’s. Wanneer men alleen vanuit zijn eerste chakra  reageert, bevindt men zich in een status van primaire versmelting met de wereld. Men wordt volledig geabsorbeerd door de zintuigen en verbindt zich alleen met de materiële wereld. Men geloofd dat de wereld in de schuld bij hem staat en dat iedereen rond hem moet zien hoe bijzonder hij is. Hij wordt egocentrisch en narcistisch. Er zijn ook opmerkelijke positieve kenmerken van de eerste chakra. De  overlevingsinstincten ervan staan garant voor de voortzetting van een soort: ze drijven ons om een partner te zoek en kinderen te krijgen, zodat de mensheid het zelfs onder moeilijkste omstandigheden blijft volhouden.

 

  

2e Chakra

Omschrijving:

Hierin wordt de Aarde energie die wordt opgenomen via de eerste chakra verwerkt, en de emotionele energieën van het zenuwstelsel verteerd. Wanneer deze chakra goed werkt, kan hij negatieve emoties zoals kwaadheid en boosheid loodsen en als afval via de eerste chakra uitdrijven. Chronologisch gezien stemt deze chakra overeen met de leeftijd tussen acht en veertien jaar. Het verlangen naar een romantisch avontuur van de adolescent vindt zijn oorsprong in de schommelingen van activiteit in de tweede chakra. Deze chakra is erotisch, vervuld van begeerte en fantasie en drijft romantiek met een hoog adrenalinegehalte aan. De negatieve expressies van de tweede chakra zijn angst en boosheid. Disfunctionaliteit in deze chakra kan leiden tot verwarring van seks en liefde. De grote taak van de tweede chakra bestaat erin seks tot liefde om te zetten, romantiek tot intimiteit. Dit is geen gemakkelijke taak, omdat de negatieve drijfkracht van deze chakra nu net een nood is om anderen  te overheersen via geld, macht en seks.

 

 

3e Chakra

Omschrijving:

Deze chakra wordt geassocieerd met de pancreas. Deze klier fungeert als energiebankier van ons lichaam. De derde chakra is het krachtcentrum in het lichtgevend energiesysteem. De kracht ervan kan constructief worden gebruikt om onze idealen te manifesteren in de wereld. Wanneer deze kracht echter destructief wordt gebruikt, kan hij onze primaire natuur of ons libido onderdrukken. De vrouwelijke kracht van de eerste chakra en de primordiale seksuele energie van de tweede chakra  worden omgezet tot een fijne brandstof die de derde chakra gebruikt voor het realiseren van onze dromen. Wanneer wij de kracht van deze chakra wakker maken voelen wij onverschrokkenheid en een vastberadenheid die niet door ongeluk wordt afgeschrikt. Obstakels die zich op onze weg bevinden gaan verbrokkelen tot niets. De functie van derde chakra is het vertalen van visie in werkelijkheid. Het vuurelement dat hem regeert genereert de brandstof om dromen te realiseren.

 

 

4e Chakra

 Omschrijving:

Vrijheid, blijheid en een rustgevende vrede worden de kenmerken van de persoon die in zijn hartcentrum vertoeft. Het is het centrum waar wij onze families vormen en onze zielsverwanten en kinderen met liefde ontdekken. Eén van de negatieve uitdrukkingen van deze chakra is verliefdheid op zichzelf. Een evenwichtig hartchakra stelt ons in staat liefde en intimiteit te verbinden. Hij combineert de mannelijke en vrouwelijke principes binnenin ons, zodat we niet langer buiten onszelf op zoek hoeven te gaan naar onze “ontbrekende helft”.

 

 

5e Chakra

Omschrijving:

De vijfde chakra is ons geestelijk centrum, verantwoordelijk voor helderziendheid, helderhorendheid, heldervoelendheid en het vermogen om zonder woorden te communiceren. Een disfunctionele vijfde chakra kan resulteren in ongewenste geestelijke ervaringen. Slaapstoornissen zijn courant wanneer deze chakra uit zijn evenwicht is. Wanneer de vijfde chakra vrijgemaakt wordt, beginnen wij erkenning te krijgen in onze interessevelden en bereiken we meesterschap in het beroep dat we hebben gekozen. Deze chakra schenkt ons het vermogen om mogelijke toekomsten te visualiseren en op basis van onze visie te behandelen. Je stelt ja voor wie je kan worden en voelt de vrijheid van ontelbare mogelijkheden. Deze chakra stelt ons in staat naar binnen te kijken en ons bewust te worden van het hart. Een negatieve expressie van deze chakra is beneveling door de eigen kennis. Men luistert niet naar anderen tijdens een gesprek. Het laatste woord krijgen is belangrijker dan begrip. Het gevaar van de vijfde chakra is een neiging om spirituele inzichten om te zetten tot dogma (opvatting die niet te veranderen is).

 

 

6e Chakra

Omschrijving:

In de Hindoe tradities gelooft men dat dit derde oog van Shiva is, dat kennis van de perfecte waarheid en non dualiteit schenkt. Wij geven uitdrukking aan het goddelijke binnenin  ons en we zien het goddelijke in anderen. Je bent ervan bewust dat je een oneindig wezen bent, wonende in een tijdelijk lichaam. Wanneer deze chakra niet naar behoren functioneert, gaat men informatie met kennis verwarren. Men denkt dat men grote spirituele waarheden heeft gevonden, terwijl men louter een verzameling van feiten heeft opgedaan.

 

 

7e Chakra

Omschrijving:

Lichtgevende draden komen uit dit centrum en reiken tot aan de sterren en tot aan onze lotsbestemmingen. De aarde beschermt ons en voedt ons met haar levenskracht, terwijl de Hemelen ons stuwen naar datgene wat we aan het worden zijn.

                                                                        

Voor info over een chakra, klik op onderstaand chakrasymbool:                               

 

Chakra's en hun Omschrijving / Betekenis

© 2015 - 2024 De Levensboom - Olen / Access Bars - Healing - Cursussen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel