De meest gestelde vragen over Transfer Factor®

Wie heeft profijt bij het innemen van Transfer Factor XF? 

Iedereen die een extra versterking van het immuun systeem nodig heeft, heeft profijt bij de inname van XF. 

Mogen zwangere vrouwen Transfer Factor XF innemen? 
 
Er zijn geen ongewenste reacties bekend van het gebruik van Transfer Factor XF tijdens de zwangerschap, maar het beste is om dit aan je arts te vragen, zoals je dat ook doet bij andere supplementen. 

Waarom heb ik Transfer Factor XF nodig terwijl ik deze informatie voor mijn immuun systeem als baby al gekregen heb? 
 
De transfer factoren die we als baby van onze moeder hebben gekregen helpen bij de scholing en de versterking van ons onderontwikkelde immuun systeem voor problemen die zich op dat moment kunnen voordoen. Tegenwoordig worden we blootgesteld aan meer ziektes dan ooit, terwijl ons immuun systeem verzwakt naar mate we ouder worden. Voor een levenslange gezondheid is het van levensbelang om ons immuun systeem te versterken. 

Hoe vaak moet ik Transfer Factor XF innemen? 
 
In ons lichaam worden elke dag opnieuw weer immuun cellen gemaakt, die geschoold moeten worden. Transfer Factor XF kan dagelijks ingenomen worden om het immuun systeem te ondersteunen in een milieu vol nieuwe en in opkomst zijnde ziekteverwekkers. Wanneer Transfer Factor XF dagelijks ingenomen wordt, wordt het immuun systeem efficiënt ondersteund. 

Als Transfer Factor zo efficiënt is, waarom is de farmaceutische industrie er dan niet bovenop gesprongen? 
 
Dit gebeurt tegenwoordig inderdaad in veel landen zoals China, Tsjecho-Slowakije, Duitsland, Hongarije, Polen en Japan. De geschiedenis van transfer factoren in de VS is interessant. Het concept van transfer factoren wordt door de conventionele immunologen met minachting bekeken. In de jaren 1950 waren antibiotica het wonderkind van de geneeskunde, in de jaren 1960 gevolgd door steroïden zoals cortisone en synthetische, steroïde hormonen zoals ethinyl estrogeen en progestin die gebruikt werden voor de anti-conceptie pil. Na een bijzonder trage start bereikte transfer factor een opleving in de jaren 1970 en het begin van de jaren 1980. Het enthousiasme waarmee de onderzoekers aan de slag gingen, was groter dan de technieken waarover ze konden beschikken en daarom waren er nogal wat verschillen in de resultaten. Er ontbrak iets aan deze onderzoeken en dat was een betrouwbare techniek om de kwaliteit van het product op te meten. Dit probleem werd pas in het midden van de jaren 80 opgelost. De farmaceutische industrie kreeg het niet voor elkaar om het materiaal te splitsen zonder verlies van werking. Dit komt omdat transfer factoren geen enkelvoudige stoffen zijn, maar samengestelde gehelen. Het volgende probleem dat vertragend werkte op de onderzoeken is het overbekende gebrek aan fondsen. Toen AIDS populair werd, begon de politiek AIDS onderzoeken te sponsoren, maar met het doel om de oorzaak te vinden en dan een medicijn te ontwikkelen waarmee AIDS genezen kon worden. Door het werk van een aantal toegewijde en onderbetaalde wetenschappers en het onvermogen van de farmaceutische en medische industrie is de aandacht nu opnieuw gericht op transfer factoren en zijn werkzaamheid op het gebied van ziektes met een virale oorsprong. 

Is er een reden waarom transfer factor voorheen niet verkrijgbaar was als supplement? 

Ja, nog niet zo lang geleden zijn er twee deuren open gegaan waardoor transfer factor efficiënt op de markt gebracht kon worden. De eerste deur was de aanname van DSHEA in 1994. Hierdoor werd het 

mogelijk om het verhaal van transfer factoren te vertellen zonder dat zijn status als voedingsupplement in gevaar kwam. De tweede is meer van technische aard. De filosofie achter transfer factor was zijn tijd ver vooruit en er zat niets anders op dan te wachten tot de technologie ook zover was. De productiemethoden waarmee op grote schaal transfer factoren geëxtraheerd worden, zijn nog niet zo lang geleden geperfectioneerd en het commerciële product is pas een paar jaar op de markt. 
 
Wat wordt er bedoeld met de stelling dat Transfer Factor zowel structureel als functioneel werkzaam is? 

Simpel gezegd wordt het immuun systeem versterkt door transfer factor, maar dat is wel een heel simpele uitleg die ook gebruikt kan worden om kruiden en andere supplementen te beschrijven. Mijn antwoord op je vraag begint met de herhaling dat transfer factor niet slechts een enkelvoudige stof is. Het is een samenstelling met drie verschillende fracties. Deze drie fracties zijn: 

1. de INDUCER fractie met de begeleidende cellen, 

2. de ANTIGEN SPECIFIC fractie met de markeercellen, 

3. de SUPPRESSOR fractie met de onderdrukkende cellen. 

Omdat ons immuun systeem een oorlog uitvecht met microben die in ons lichaam binnendringen, zal ik in militaire termen uitleggen wat de functies van deze drie fracties inhouden. De inducer fractie (met de begeleidende cellen) functioneert als de sergeant, die de basis er in drilt waardoor het immuun systeem een goede conditie krijgt, maar niet vertelt wat en wie aangevallen moet worden en wanneer. De antigen specific fractie (met de markeercellen) zou je kunnen zien als posters met afbeeldingen van gezochte criminelen. Als jij een microbe zou zijn, dan zouden deze afbeeldingen bestaan uit jouw vingerafdrukken, karakteristieke eigenschappen enzovoorts. Tot slot kun je de suppressor fractie (met de onderdrukkende cellen) vergelijken met politici, die verklaren dat de oorlog afgelopen is en de troepen weer naar huis sturen. Wanneer dit niet zou gebeuren, kan er in een oorlog veel schade aangericht worden en zo ook in ons lichaam. Wanneer ons immuun systeem zich niet ontwapent of doorgaat met vechten, krijgen we auto-immune ziektes zoals MS en allergieën. In tegenstelling tot de meeste supplementen voor het immuun systeem die de bouwstenen leveren voor een goede functie, bestaat transfer factor uit het geheugen, de intelligentie van het immuun systeem. Het is informatie en scholing die gericht is op het in conditie houden van het immuun systeem zodat het effectief kan werken. Dit is een heel nieuw concept binnen de versterking van het immuun systeem. 
 
Is Transfer Factor toegestaan door de FDA? 

JA, zie Dr. Fudenburg Prog in Drug Res. 1994, 42, p378. Voeding en voedingsupplementen hoeven niet per se goedgekeurd te worden door de FDA en voedingsupplementen die gebaseerd zijn op melk vallen onder de categorie GRAS (Generealy Recognized As Safe – over het algemeen als veilig beschouwd). 
 
Is Transfer Factor veilig? 
 
JA, onderzoekers hebben hoge doseringen Transfer Factor gegeven aan vrijwilligers in een poging om ongewenste reacties op te roepen, maar er werden geen negatieve bijwerkingen geconstateerd, zelfs niet bij ongelooflijk hoge doseringen. 

Zijn er onderzoeksresultaten over Transfer Factor en kanker? 
 
Bestralingen, chemotherapie en chirurgische ingrepen zijn de conventionele manieren waarop kanker behandeld wordt. Zowel bestraling als chemotherapie beschadigen de snel groeiende cellen in het lichaam zoals de darmbekleding, het beendermerg en de cellen van het immuun systeem. Na deze behandelingen moeten mensen vaak gedurende lange tijd antibiotica innemen om infecties te voorkomen. Het gebruik van transfer factor tijdens de bestraling en chemotherapie beschermt het immuun systeem, maar we begrijpen momenteel nog niet helemaal hoe dit mechanisme werkt. Bij gevallen waar bepaalde tumoren verwijderd werden bij een chirurgische ingreep heeft Transfer Factor als begeleidende therapie gezorgd                      voor veel meer overlevenden. 

Hoe zit dat met verkoudheid? 

Verkoudheid kou is een virale ziekte en transfer factor wordt meestal gebruikt aandoeningen van virale aard. Er is geen officieel onderzoek verricht naar transfer factor en verkoudheden maar het is wel interessant om te weten dat verlichting bij verkoudheid een veel gedocumenteerde bijwerking is van TF. 

 

© 2015 - 2024 De Levensboom - Olen / Access Bars - Healing - Cursussen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel