Asea wetenschap


De wetenschap achter ASEA vereist iets meer inspanning dan gebruikelijk. Het gaat namelijk over biochemie. Maar voor een beter begrip van deze opzienbarende uitvinding moet je soms wat dieper willen graven.

ASEA en antioxidanten
Dit is een vertaling van een artikel, geschreven door Dave Carpenter, N.D., C. Ac.
Deze uiteenzetting bevat nogal wat scheikundige begrippen, maar helaas kunnen we het niet eenvoudiger opschrijven.
In studies is aangetoond dat ASEA de productie, de beschikbaarheid en het gebruik van een drietal antioxidanten op celniveau maar liefst VIJF maal vergroot. Het gaat om de antioxidanten:

 • Glutathion
 • Super Oxide Dismutase (SOD)
 • Catalase

Dit zijn alle drie z.g. anti-oxydanten die op natuurlijke wijze door de lichaamscellen worden aangemaakt.
Als wij ouder worden produceren de cellen steeds minder van deze belangrijke antioxidanten. Dit is één van de grootste oorzaken van de gezondheidsproblemen waarmee wij op oudere leeftijd worden geconfronteerd.
Laten we deze drie antioxidanten eens wat nader bekijken.

GLUTATHION

Dit antioxidant is de "koning" van alle anti-oxydanten. Glutathion speelt een fundamentele rol in talloze processen in ons lichaam. Het is opgebouwd uit drie aminozuren: glutamine, cysteïne en glycine.
Het is niet alleen de meest belangrijke antioxidant, maar ook één van de krachtigste gereedschappen voor de ontgifting van ons lichaam. Het beschermt ons tegen de negatieve gevolgen van zware metalen, waarmee wij door voedsel en luchtvervuiling in aanraking komen. Denk daarbij vooral aan lood, kwik, arsenicum en cadmium.

In de omgeving waarin de meesten van ons tegenwoordig leven is het risico van glutathion gebrek heel groot.
Straling, aanwezig in zonlicht, milieuvervuiling, chemicaliën in schoonmaakmiddelen, bijwerkingen van geneesmiddelen, druggebruik, virussen, bacteriële infecties en overmatige fysieke inspanning kan de reserves aan glutathion in ons lichaam ernstig aantasten. Onze leeftijd speelt hierin uiteraard ook een rol.

Een tekort aan Glutathion wordt in verband gebracht met een groot aantal ziekten: bloedarmoede, zenuwziekten, HIV/AIDS, levercirrose, hepatitis, COPD (aandoeningen van de luchtwegen), ziekte van Crohn, ontstekingen van maag, alvleesklier en twaalfvingerige darm, hartaanvallen, ziekten van de kransslagaderen, beroerten, diabetes, Alzheimer, Parkinson, taaislijmziekte, tumoren, toevallen en autisme. Met name dit laatste is opmerkelijk. Onderzoekers van kinderen met autisme, vonden in 100% van de gevallen een ongebruikelijk lage concentratie van Glutathion. 
Het lijkt er dus op dat bij een gebrek aan Glutathion de zware metalen in ons lichaam (en dat zijn er dus veel meer dan - laten we zeggen - honderd jaar geleden) voor heel veel narigheid gaan zorgen.

Superoxide Dismutase (SOD)

Dit antioxidant kan cellen repareren en beperkt de schade, aangericht door superoxide, het meest voorkomende type vrije radicaal in ons lichaam. SOD komt vooral voor in de bovenste huidlagen. Het speelt een sleutelrol bij de productie van fibroblasten, de huidvormende cellen.

Uit studies is gebleken dat SOD optreedt als antioxidant en als onstekingsremmer. SOD geniet momenteel grote belangstelling van onderzoekers die zich met verouderingsprocessen bezighouden. Als we ouder worden leidt de afname van SOD tot de vorming van rimpels en is de kans op huidkanker groter.

Er zijn twee soorten SOD: koper/zink-SOD dat de celwand beschermt, en mangaan-SOD dat de mitochondriën (de energiecentrales van de cel) beschermt. Beide soorten zijn dus van cruciaal belang voor gezonde cellen.

Men neemt aan dat afwijkingen in het koper/zink-SOD bijdraagt aan de gevreesde spierziekte ALS (Amyotrofe Laterale Sclerose). Als dit type SOD niet goed functioneert of ontbreekt is men niet langer beschermd tegen superoxide, dat de zenuwcellen kan vernietigen. ALS is een ziekte die de motorische zenuwcellen - die onze bewegingen coördineren - in onze hersenen en ruggenmerg aantast.

SOD heeft een zeer gunstig effect op de behandeling van artritis, prostaatproblemen, ontstekingsziekten, brandwonden, alsmede op lange termijnschade door blootstelling aan rook en straling. Het kan zelfs bijwerkingen tegengaan van chemotherapie. Verhoging van de hoeveelheid SOD heeft op alle mogelijke huidaandoeningen dus een heilzame uitwerking.

SOD wordt met name aangetroffen in broccoli, groene koolsoorten en dus ook spruitjes. Deze groene planten bevatten voldoende koper, zink en mangaan voor de aanmaak van SOD in de cellen. Het eten van deze groenten is dus van groot belang voor de gezondheid van onze lichaamscellen!

CATALASE

Dit antioxidant helpt het lichaam om waterstofperoxide om te zetten in water en zuurstof, en voorkomt hiermee de vorming van koolstofdioxide-belletjes in het bloed. Waterstofperoxide is een veel voorkomend, maar uiterst destructief afvalproduct van alle organismen die van zuurstof afhankelijk zijn. Het komt vrij wanneer vetzuren worden omgezet in energie, en ook wanneer onze witte bloedlichaampjes bacteriën aanvallen en vernietigen. 

Catalase speelt ook een belangrijke rol bij het afbreken van toxinen (gifstoffen) zoals alcohol, fenol en formaldehyde.
Ook helpt het te voorkomen dat waterstofperoxide wordt omgezet in schadelijke hydroxyl-radicalen die ons DNA kunnen aanvallen en muteren.
Catalase werkt nauw samen met SOD (komen we straks op terug) om te voorkomen dat vrije radicalen schade in ons lichaam aanrichten. SOD zet gevaarlijke superoxide-radicalen om in waterstofperoxide, wat dan verder door Catalase weer tot water en zuurstof wordt gereduceerd. Catalase kan daardoor worden beschouwd als één van de meest efficiënte antioxidanten in onze cellen. Deze reductie wordt elke seconde miljoenen malen uitgevoerd.
Bijna iedereen denkt dat grijze haren een normaal verschijnsel zijn die bij het ouder worden horen. Maar feitelijk wordt dit veroorzaakt door een teveel aan waterstofperoxide in het lichaam. De waterstofperoxide reageert met melanine, het pigment dat de kleur van onze huid en haren bepaalt. Je zou dus kunnen zeggen dat voldoende Catalase voorkomt dat je grijs wordt.

Samenvatting

Catalase, SOD en Glutathion spelen een essentiële rol voor onze gezondheid. Deze antioxidanten zijn dus ook van invloed op onze levensduur. Ze beschermen onze cellen tegen de wereld waarin we leven, en ze zien zelfs onze slechte gewoonten - roken en alcohol, om er een paar te noemen - door de vingers.
Maar naar mate wij ouder worden moeten wij het met minder van deze antioxidanten doen. Misschien dat onze leefwijze en onze omgeving daartoe bijdragen, maar hoe dan ook, het wordt minder.
Zou je dat gebrek aan essentiële antioxidanten dus kunnen opheffen, dan gaat er dus zo goed als zeker iets veranderen!
En dat is nu precies wat ASEA bewerkstelligt.

We zetten even op een rij wat er gebeurt als je ASEA drinkt:

 • Je voorziet je cellen van redox signaalmoleculen
 • Je beschermt, herstelt en hernieuwt op celniveau
 • Je stimuleert de aanmaak en werking van Glutathion, SOD en Catalase. Deze antioxidanten beschermen en ontgifen je lichaam
 • Je gezondheid gaat erop vooruit, doordat de schade, aangericht door oxidatie, aanzienlijk wordt beperkt.
 • Je verbetert je uithoudingsvermogen

Tot slot

Het zal u wellicht laten duizelen om zoveel scheikunde over u heen te krijgen. Maar onze cellen zitten zo complex in elkaar, dat het erg moeilijk is om dit zo maar even uit te leggen. Wilt u hierover meer weten, dan kunt u natuurlijk verder zoeken met Google, waarbij u dan snel terecht zult komen bij Wikipedia..

Een unieke uitvinding

Een uitvinding zoals ASEA trekt de aandacht van andere uitvinders en trendwatchers die zich bezighouden met zaken die door de "gevestigde orde" graag buiten de schijnwerpers worden gehouden.

Werking en belang van Redox signaal Moleculen

Leven op aarde is een georganiseerd energie management systeem.
REDOX is de drijvende kracht achter leven op aarde!

We leven op celniveau, we bewegen op celniveau, we worden ziek op celniveau en we sterven op celniveau.

Om te leven en te bewegen hebben we energie nodig.
Het omzetten van energie (metabolisme), is een chemisch proces in de cel en gebeurt exclusief door REDOX-reacties.

Redox komt van 2 tegenoverstelde chemische reacties : REDuctie en OXidatie,
oxidatie is verlies aan elektronen, reductie is winnen aan elektronen.

REDOX onbalans is stress.

REDOX homeostase zorgt ervoor dat elke cel juist reageert op interne en externe stimuli.

REDOX homeostase zorgt voor een optimale functie van onze cellen.
Om dit evenwicht te handhaven maken we zelf REDOX-moleculen aan.
We noemen ze redox-signaalmoleculen omdat ze onmisbaar zijn in de celcommunicatie.

Voldoende redox-signaalmoleculen geven bijgevolg een gezond celmilieu.
Gezonde cellen beschermen zichzelf, herstellen zichzelf en kunnen indien nodig zichzelf hernieuwen.

Een gezond celmilieu geeft een evenwichtig metabolisme.

Een evenwichtig metabolisme geeft een goede basisgezondheid.

Bron: Het boek : "REDOX LIFE" van Professor A.S. Naidu.

MAAR…,

Onze omgeving zorgt voor verhoogde belasting van het celmilieu door de stijging van de luchtpollutie,
industrialisering binnen de voedselketen, stralingen, verhoogde werkdruk…..

EN

Naarmate we ouder worden maken we minder van die REDOX moleculen aan…..
Als we zware fysieke arbeid leveren hebben we meer van die REDOX moleculen nodig om de homeostase langer aan te houden en de verzuring uit te stellen….
De aanwezigheid van voldoende Redox-signalerings-moleculen verhoogd  de recuperatie.

De noodzaak van extra Redox-signaalmoleculen dringt zich op!!!

Al lang zijn wetenschappers bezig met onderzoek om die belangrijke moleculen te stabiliseren.

Het leek een onmogelijke opdracht.

De "oprichters" van ASEA zijn de eersten die daarin geslaagd zijn!
Asea is de enige oplossing die gestabiliseerde Redox-signaalmoleculen bevat.

De wetenschapper die mee aan de basis lag van de ontwikkeling van Asea “ Gary L. Samuelson” zegt dat, “alle gezondheidsproblemen terug te voeren zijn op beschadigde cellen”
 

Nobelprijs

In 2013 werd de Nobelrpijs Geneeskunde uitgereikt aan drie wetenschappers, James E. Rothman, Randy W. Shekman en Thomas C. Südhof, voor hun onderzoek naar het transportsysteem binnen lichaamscellen. Hun onderzoek legt bloot hoe moleculen op het juiste ogenblik naar de juiste plek binnen een cel worden vervoerd. Het is dit celverkeer dat wordt bevorderd door het gebruik van ASEA.

Contacteer ons gerust indien u meer informatie wenst.

 

These statements have not been evaluated by the Food and Drug Administration. This product is not intended to diagnose, treat, cure, or prevent any disease.

 

 • Asea
  Asea

  Asea Advancing Life Voedingssupplementen

  Het eerste en enige REDOX SIGNALING MOLECULES SUPPLEMENT TER WERELD

  4 flessen / normale maand dosis

  nut: 1936

  Wat is ASEA ?

  ASEA maakt gebruik van een gepatenteerde proces dat door…

  € 174,00
© 2015 - 2024 De Levensboom - Olen / Access Bars - Healing - Cursussen | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel